Γαλλικό βραβείο για “Το παλατάκι των Αορίων” του Βασίλη Παναγιωτακόπουλου

Affiche - 1

Βραβείο καλύτερου μικρού μήκους ντοκιμαντέρ απο την επιτροπή νέων, απέσπασε το “Το παλατάκι των Αορίων” του Βασίλη Παναγιωτακόπουλου, στο 14e Festival du Filme Insulaire de l’ ille de Croix, στη Γαλλία. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει την ριζική ανάπλαση του χωριού Εθιά, στα Αστερούσια Ηρακλείου, στην οποία προέβησαν οι Εθιανοί χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση, με βάση μόνον τους δικούς τους πόρους, την κοινοτική τους αυτοοργάνωση και την αγάπη για τον τόπο τους.

“Το παλατάκι των Αορίων” είχε επίσης λάβει το 1ο βραβείο στον 1ο Διαγωνισμό Ταινιών Τεκμηρίωσης για το Περιβάλλον και την Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών, του Ιδρύματος Ανάπτυξης του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π.

Φέτος, στο Διεθνές Φεστιβάλ Νησιωτικής Ταινίας, στο νησί Γκρουά, στη Γαλλία, μαζί με πλήθος Ευρωπαϊκών -και όχι μόνο- παραγωγών, προβλήθηκε και σειρά ντοκιμαντέρ για τη Κρήτη, την Ικαρία, τη Λέσβο τη Μακρόνησο, την Τήλο, τη Σίφνο και την Πάτμο, καθώς και εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Επιπλέον, στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιελήφθη και συναυλία κρητικής μουσικής με τον Ρος Ντέιλι, ενώ ο πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Γιώργος Στασινάκης μίλησε για τα ταξίδια του συγγραφέα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, την αγάπη του προς την πατρική γη και το άνοιγμά του στον κόσμο, καθώς και τη σπουδαιότητα του μυθιστορήματός του “Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά” (προηγήθηκε προβολή της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s